2011. március 30., szerda

Csalogató az újságban

Írtam egy kis klubba csalogató cikket a "Bugyi Újság"-ba, ezt szeretném itt a blogon is közzétenni. 
Sajnos tévesen jelent meg az írás végén a következő baba-mama klub időpontja, hiszen a holnapra meghirdetett alkalom valójában múlt csütörtökön volt. Sebaj, ez ne tartson vissza senkit, ott leszek! :-D Rendhagyó lesz ugyan a klub, mert nem lesz előre tervezett téma, de attól nem félek, hogy unatkozni fogunk. ;-) Viszem a kendőket, ki lehet próbálni a hordozást, és Szaláncziné Réka is eljön, így még tornázunk is. ;-) Hjaj...már most sajnálom magam a pénteki izomláz miatt...:-D

Íme hát az újságban megjelent kis ízelítő:

Babahordozás. Mit is jelent ez a kifejezés? Ki hordozza a gyermekét? 
Inkább azt a kérdést kellene feltennünk, ki nem hordozza? 
Hiszen melyik Anyuka nem veszi karjába újszülöttjét, ki az, aki ne dajkálná hosszasan nyűgös csecsemőjét, vagy ne kapná a karjába sétában megfáradt totyogóját?
Mindannyian hordozunk, ki karban, ki kendőben. Ki alkalomszerűen, ki meggyőződésből. 
Meggyőződésből, hiszen tudjuk, gyermekeink alapvető igénye a hordozás. 
De joggal kérdezhetnénk, ha sokat van karban gyerekünk, mégis hogy jut időnk a házimunkára, mennyi idő jut a nagyobb testvérre, hogyan tudunk kimozdulni a „négy fal közül”.
Segítség nélkül alig. 
Gyerekkel a kezünkben korlátozott azoknak a tevékenységeknek a száma, amit gond nélkül elvégezhetünk. Nehezen tudnánk pl. füvet nyírni, mosogatni, kirakózni a nagyobb testvérrel. 
Pedig van segítség! Egyre több Anyuka fedezi fel mekkora könnyebbséget jelent, ha hordozókendőben magára köti gyermekét, hiszen így olyan módon biztosíthatja számára az áhított közelséget, hogy közben mindkét keze szabad marad. Óriási szabadságot jelent ez! Sőt, amellett, hogy élvezhetjük a hordozás gyakorlati előnyeit, megtapasztalhatjuk annak számos kutatásokkal alátámasztott jótékony hatásait is. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a hordozás hatására a gyerekek kevesebbet sírnak, kevésbé hasfájósak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak.
Ha Te is szeretnéd tudni milyen érzés a hordozás, mekkora szabadságot jelenthet a mindennapok során, gyere el minden hónap negyedik csütörtökén a Kötődő baba-mama klubba és próbáld ki! A klub látogatása ingyenes! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése